Beoordelingen
9,0

Verhuischecklist: verkocht of gekocht?

Energieleverancier en waterleidingbedrijf

Tijdens de laatste inspectie worden de meterstanden genoteerd. Het is belangrijk dat zowel koper als verkoper deze doorgeeft aan de energieleverancier en waterleidingbedrijf (vb. Evides). Tijdens de verhuizing is het een perfect moment om energieleveranciers te vergelijken. Let er wel op wanneer u uw vaste contract van uw huidige leverancier op kunt zeggen. Als u uw contract opzegt voordat het afloopt, dan kunt u een boete ontvangen van uw leverancier. Bij een variabel energiecontract mag u dit altijd opzeggen. Echter kan het soms voorkomen dat u nog een maand opzegtermijn heeft. Daarnaast is het ook de perfecte gelegenheid om providers te vergelijken voor telefoon, internet, tv, etc.

Verzekeringen

Stuur uw verzekeraars tijdig uw adreswijziging en datum van verhuizing door en controleer meteen of u uw verzekeringen moet aanpassen. Hierbij kunt u denken aan uw inboedel-, opstal-, aansprakelijkheids- en overlijdensrisicoverzekering.

Adreswijziging

Geef alle instanties alvast uw adreswijziging door. Vermeld hierbij duidelijk de datum waarop u op uw nieuwe adres gaat wonen. Het allerbelangrijkste is dat u uw adreswijziging doorgeeft aan uw (nieuwe) gemeente, ook als u binnen de gemeente verhuist. De gemeente zal uw nieuwe adres doorvoeren in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt bij de gemeente langs gaan, schriftelijk of digitaal (per mail of met uw DigiD) uw wijzigingen doorgeven. Er zijn instanties die toegang hebben tot de BRP. Dit betreft onder andere:

  • Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
  • Onderwijsorganisaties
  • Pensioenfons
  • Sociale Verzekeringsbank (SVB)
  • UWV
  • Ziekenhuis
  • Zorgverzekeraar

Deze hoeft u in principe geen adreswijziging door te geven. Een volledig overzicht van instanties die uw gegevens ontvangen uit de BRP is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Krijgt u reiskostenvergoeding? Die gebaseerd is op het aantal kilometers dat u aflegt tussen uw huis en werk? Bij een verhuizing wijzigt het aantal kilometers. Pas daarom uw reiskostenvergoeding aan.

Er is nog een aantal punten die belangrijk zijn tijdens de verhuizing. Wij hebben de punten voor u op een rij gezet in onze verhuischecklist. U kunt de checklist downloaden via onderstaande knop. Succes met het verhuizen! En veel woonplezier! 

 

Terug naar overzicht