Tholen

Leunis Makelaars hecht veel waarde aan de maatschappelijke betrokkenheid bij het werkgebied waarbinnen ons bedrijf actief is. Vandaar dat wij u via onze website graag wat meer vertellen over de gemeente Tholen. De gemeente Tholen wordt gevormd door negen woonkernen. Naast het stadje Tholen zijn dat de dorpen Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Poortvliet, Scherpenisse, Oud-Vossemeer, Sint-Philipsland en Anna Jacobapolder. Het totaal aantal inwoners ligt rond de 25.000, maar mede door de realisatie van omvangrijke nieuwbouwprojecten neemt het aantal nieuwe inwoners in sneltreinvaart toe.

Aanleg A4-west

a4_tholenDe nieuwe A4 in West-Brabant is een belangrijke corridor voor (vracht-)verkeer. De doortrekking van de A4 tussen Dinteloord en Halsteren/Bergen op Zoom is in 2015 opengesteld en loopt langs de westzijde van Steenbergen. Door de aanleg van dit stuk A4 is een ontbrekende schakel in de A4/A29 verbinding tussen Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam gerealiseerd. Hiermee heeft West-Brabant, naast de A16, de tweede directe Noord-Zuid verbinding tussen de wereldhavens binnen haar grenzen.
Door de aanleg van deze nieuwe snelweg zijn de reistijden vanuit het gehele eiland Tholen richting Rotterdam behoorlijk verkort en is de  zeer centrale ligging van het eiland verbeterd!

Rust, ruimte en alles in de buurt

De gemeente Tholen kenmerkt zich door uitgestrekte polders, en hoewel ook hier de landbouwactiviteiten alsmaar minder worden, verdienen nog heel wat mensen in deze bedrijfstak hun brood. Voor de overige werkgelegenheid kunnen de mensen terecht bij de diverse bedrijven in de gemeente Tholen, maar dagelijks trekken er ook heel wat werknemers de bruggen en dammen over naar werkgevers in met name West-Brabant, Schouwen-Duiveland, Flakkee en Zeeland. Door de sterk verbeterde infrastructuur zijn al deze gebieden vanuit de gemeente Tholen prima bereikbaar geworden. Dit geldt overigens ook voor scholieren en mensen die naar de stad willen om te winkelen of voor het bezoeken van het ziekenhuis, een bioscoop, theater of andere uitgaansgelegenheden. Voor mensen die kiezen voor wonen in een rustige omgeving, met veel natuurlijk groen en dichtbij de Oosterschelde, is Tholen dé ideale gemeente om te wonen en recreëren. Niet voor niets dat Tholen zo in trek is bij veel watersporters, campinggasten en dagtoeristen.

Interessante links

Wilt u meer informatie over de gemeente Tholen? Kijkt u dan op www.tholen.nl Voor interessante informatie over de afzonderlijke Thoolse kernen kunt u op www.tholenweb.nl terecht.

Meer informatie?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.