Beoordelingen
9,0

Tholen

Bij Leunis Makelaars hechten we veel waarde aan onze maatschappelijke betrokkenheid bij het werkgebied waarin ons bedrijf actief is. Daarom vertellen we je graag wat meer over de gemeente Tholen via onze website. De gemeente Tholen bestaat uit negen woonkernen. Naast het stadje Tholen zijn dat de dorpen Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Poortvliet, Scherpenisse, Oud-Vossemeer, Sint-Philipsland en Anna Jacobapolder. Het totale aantal inwoners ligt rond de 25.000, maar door de realisatie van omvangrijke nieuwbouwprojecten neemt het aantal nieuwe inwoners snel toe.

Rust, ruimte en alles in de buurt

De gemeente Tholen kenmerkt zich door uitgestrekte polders, waar hoewel de landbouwactiviteiten verminderen, nog steeds veel mensen in deze bedrijfstak hun brood verdienen. Voor de overige werkgelegenheid zijn er diverse bedrijven in de gemeente Tholen, maar ook trekken veel werknemers dagelijks naar werkgevers in met name West-Brabant, Schouwen-Duiveland, Flakkee en Zeeland. Dankzij de sterk verbeterde infrastructuur zijn al deze gebieden vanuit de gemeente Tholen uitstekend bereikbaar geworden. Dit geldt ook voor scholieren en mensen die naar de stad willen om te winkelen, het ziekenhuis te bezoeken, naar de bioscoop, het theater of andere uitgaansgelegenheden te gaan. Voor mensen die kiezen voor wonen in een rustige omgeving, met veel natuurlijk groen en dichtbij de Oosterschelde, is Tholen dé ideale gemeente om te wonen en recreëren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tholen erg in trek is bij watersporters, campinggasten en dagtoeristen.

Interessante links

Wil je meer informatie over de gemeente Tholen? Kijk dan op www.tholen.nl Voor interessante informatie over de afzonderlijke kernen van Tholen kun je terecht op www.tholenweb.nl.