Beoordelingen
9,0

5 meest gestelde vragen bij het verkopen van uw huis

Makelaar inschakelen 

Voordat u begint met de verkoop van uw huis dan is het belangrijk om een makelaar in te lichten. Zij kunnen u van A tot Z begeleiden in dit proces. Zij kunnen voor u de waarde van uw huis bepalen, foto’s maken, de woning op Funda zetten, helpen met de inhoud van het koopcontract, bezichtigingen, etc. 

Wilt u meer weten over de verschillende pakketten om uw huis te verkopen bij Leunis Makelaars. Klik dan hier. 

Succeskosten

Het verkopen van uw huis kost geld. Maar hoeveel dat is, dat verschilt per makelaar. Benieuwd naar wat u van Leunis Makelaars kunt verwachten? Alles over de verkoop van uw huis vindt u hier. Daarnaast kunt u zelf ook altijd nog kosten uitgeven aan het verkopen van uw huis, denk hierbij aan een likje verf, het aanpakken van een lek, etc.

Prijs van uw huis

De eerste vraag die bij u opkomt is de prijs die u voor uw huis kan krijgen bij verkoop. De prijs die u kunt vragen voor uw huis is o.a. afhankelijk van de huizenmarkt op het moment van verkoop, de prijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en de straat van uw woning. Wanneer uw huis er beter uitziet dan het moment dat u het kocht, heeft u een grote kans dat u meer voor uw huis kan vragen. Maar welke prijs kunt u dan vragen voor uw woning? Dit kunnen wij als makelaar voor u berekenen. Vraag hier een vrijblijvende waardebepaling aan.

Wat moet er geregeld worden?

Buiten de dingen die de makelaar regelt bij de verkoop van uw huis, moet u zelf ook nog wat kleine dingen regelen:

  • -          Hypotheekzaken regelen
  • -          Het verkoopklaar maken van uw huis
  • -          Het koopcontract ondertekenen
  • -          Naar de notaris voor de overdracht

Hoe snel uw huis verkopen?

Voordat u kopers naar uw huis kunt halen, moet u ze eerst naar uw huis trekken. U verkoopt uw huis sneller als u professionele foto’s van uw huis plaatst en uw huis goed promoot. Maak gebruik van het netwerk van de makelaar, maar deel bijvoorbeeld uw huis ook op uw Facebook-pagina. Daarnaast is de vraagprijs een bepalende factor voor het snel verkopen van uw huis. Hoe hoger u inzet, hoe risicovoller. Maar wij adviseren u graag over de verkoopprijs, tijdens een vrijblijvende waardebepaling.

Als eenmaal de eerste bezichtigingen zijn gepland, dan heeft u ook invloed op het snel verkopen van uw huis. U verkoopt uw huis het snelste wanneer het er opgeknapt en schoon uitziet. Zorg dus dat u kleine achterstallig onderhoud opknapt of dat u uw huis een opfrisbeurt geeft met een likje verf. Pas ook beleving toe zoals geur in huis: bak een appeltaart of zorg dat er een andere lekkere geur in uw huis hangt.

Wilt u hulp bij het (snel) verkopen van uw huis? Leunis Makelaars kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met u!

 

 

 

 

Terug naar overzicht