Beoordelingen
9,0

Digitaal ondertekenen?

Identiteitsfraude voorkomen

Wij hebben ervoor gekozen om digitaal te ondertekenen zodat u geen gedoe heeft met al het papier uitprinten en weer inscannen. Bovendien is de manier van digitaal ondertekenen heel veilig en moeten wij als makelaar de richtlijnen van de Wwft volgen. Maar hoe werkt dit? 

Het digitaal onderteken wordt gedaan in samenwerking met IDIN. IDIN is het gezamenlijk initiatief van diverse grote Nederlandse banken, waarmee de identiteit van de koper en verkoper kan worden vastgesteld. iDIN controleert de identiteit van alle partijen die ondertekenen 

Niet digitaal ondertekenen? 

Het digitaal ondertekenen is alleen mogelijk als zowel de koper(s) als verkoper(s) voor deze manier van ondertekenen kiezen. Het is niet mogelijk als een van de deelnemers niet is aangesloten bij één van de deelnemende banken. 

Mocht het digitaal ondertekenen via iDIN niet lukken dan zorgen wij (Leunis Makelaars) voor een andere passende oplossing, geen probleem!

Hoe werkt digitaal ondertekenen? 

Aan het einde van het verkooptraject, als uw huis is verkocht, wordt de definitieve koopovereenkomst inclusief de bijbehorende documenten klaargezet. Wij geven dit door aan Signhost. De verkoper(s) en koper(s) ontvangen een e-mail van Signhost met daarin een persoonlijke link naar het document dat ondertekend moet worden. Eerst zullen alle partijen zichzelf (thuis) moeten identificeren via iDIN. Daarna kan het ‘echte’ digitaal ondertekenen beginnen. Dit gaat allemaal in 1 sessie, u hoeft niet te wachten op de andere partijen. Na het openen van de link in uw mailbox kunt u heel eenvoudig de koopovereenkomst digitaal ondertekenen. Wanneer iedereen de koopovereenkomst getekend heeft, krijgt u een e-mail met daarin de getekende koopovereenkomst. Wij zorgen dan voor de verdere afhandeling, zoals het toezenden van de koopovereenkomst met alle stukken naar de notaris. 

Niet alleen aan het einde van het verkooptraject maken wij gebruik van digitaal ondertekenen. Ook bij het ondertekenen van de opdracht tot dienstverlening maken wij gebruik van digitaal ondertekenen. 

Heeft u vragen over het digitaal ondertekenen? Neem dan contact met ons op. 

 

Terug naar overzicht