Beoordelingen
9,0

5 tips om te besparen op uw energierekening

Verlichting

Doe alle gloeilampen de deur uit en vervang ze voor ledlampen. Zo bespaart u vrij snel op uw energierekening. In aanschaf zijn ledlampen duurder, maar daar staat tegenover dat ze langer meegaan en minder energie verbruiken. Het is een eenvoudige manier energie te besparen.

Graad omlaag

Heeft u uw verwarming altijd op 20 graden staan? Dan kunt u uitproberen wat het doet als u hem standaard één graad lager zet. Merkt u dat? Of is het eigenlijk net zo lekker binnen? Al u het nauwelijks merkt, bespaart u best snel energie. Als u de thermosstaat omlaag zet wanneer u niet thuis bent, dan zet u ook stappen in de goede richting. Het uitdraaien van de verwarming in een kamer waar u niet vaak komt helpt ook al een klein deel. Het aanschaffen van een slimme thermostaat zal hierbij een handig hulpmiddel zijn.

Oude koelkast

De oude koelkast doet het vaak nog prima. Sommige oudere apparaten zijn enorme stroomvreters. Een koelkast is hier een heel goed voorbeeld van. Wist u dat u door bij aanschaf kritisch kijkt naar het energielabel. Een nieuwe koelkast levert gelijk een energiebesparing op, waardoor u de aanschaf er vrij snel uitgeeft.

Isolatie

Door te isoleren bij oudere woningen kunt u al een enorme stap zetten in de goede richting. Dakisolatie, isolatieglas, spouwmuurisolatie, radiatorfolie en vloerisolatie, stap voor stap zijn dit investeringen die op de eindstreep van de energierekening uitmaken. Zelfs al doet u een kleine wijziging; en tochtstrip in uw raam of het afschermen van de brievenbus aan de binnenkant van de voordeur doet goed werk.

Investeren is besparen

Als u meer wilt investeren, dan kunt u enorm besparen. Laat bijvoorbeeld een warmtepomp installeren. Hiermee bespaart u op uw gas- en energiekosten, maar u zorgt ook voor minder CO2-uitstoot. Daarnaast zijn er nog veel meer investeringen waarmee u bespaart! Bijvoorbeeld zonnepanelen, vloerverwarming, etc.

Terug naar overzicht