Beoordelingen
9,0

Energielabel verplicht!

Tijdelijk opgeheven 

De regel was eerder al het leven in geroepen maar is toen tijdelijk opgeheven omdat er te weinig energieadviseurs waren. Dit zorgde voor te lange wachtrijen waardoor er vanuit de inspectie Leefomgeving niet op werd gehandhaafd. 

Boete 

Wanneer u geen geldig energielabel kunt overhandigen loopt u het risico op een boete vanuit de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). U zult dan een brief kunnen verwachten waarbij de ILT een bestuurlijke boete kan opleggen. Voor een particuliere woningverkoper is de boete € 435,- bedrijfsmatig is het een boete van € 870,-. Deze bedragen gelden per verkochte woning zonder definitief energielabel. 

Wat als er nog geen energielabel aanwezig is

Op het energielabel kunt u zien hoe energiezuinig de woning is, wanneer er nog geen energielabel aanwezig is moet u een gecertificeerd energieadviseur langs laten komen. Er zal dan een afspraak gemaakt worden waarbij de adviseur een inspectie zal doen in de woning, hierna zal de adviseur het energielabel kunnen opmaken. 

Hoe weet u of een woning een energielabel heeft 

Weet u niet of uw woning nog een geldig energielabel heeft of wilt u graag weten welk energielabel het huis heeft waar u interesse in heeft? Klik dan hier

Bij verhuur 

Woningverhuurders zijn verplicht om aan de nieuwe huurder een geldig energielabel te overhandigen. Heeft u als huurder navraag gedaan bij de verhuurder en onderneemt hij geen actie? Dan kan de huurder melding doen bij ILT. ILT zal dan onder last van een dwangsom vragen alsnog een energielabel te laten registreren. Wanneer hier niet aan wordt voldaan zal de dwangsom in rekening worden gebracht. De hoogte van de dwangsom wordt per geval bepaald. 

Meer informatie 

Vraag hier je offerte voor het energielabel aan! 

Wanneer u meer informatie wilt kunt u contact met ons kantoor opnemen via 0166-604522, wij staan u graag te woord. 

Terug naar overzicht