Beoordelingen
9,0

Hoe kies ik een makelaar?

Vooronderzoek 

Zet eerst voor uzelf op een rij wat u van een makelaar verwacht. Een makelaar ontzorgt u van A tot Z. De makelaar regelt bijvoorbeeld de advertentieteksten, professionele foto’s van het huis, opstellen van de woningbrochure, plaatsing op woningwebsites (zoals Funda, VBO, Facebook, eigen website, etc.), onderhandelen met kijkers en stelt de koopovereenkomst op. Als u op zoek bent dan zijn goede communicatievaardigheden belangrijk: luistert de makelaar goed naar u? 

Het is tijdens de zoektocht belangrijk om via Google op zoek te gaan naar makelaars bij u in de buurt. Lees beoordelingen, bekijk de website en social mediakanalen van de makelaar. Ook kunt u kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging. Dit kan u een veiliger gevoel geven: het zijn gecertificeerde makelaars. Via deze website kunt u makelaars vergelijken. 

Familie en vrienden

Uit het vooronderzoek zullen een aantal makelaars naar voren komen. Deze makelaars spraken u het meeste aan. Nu is het tijd om eens na te vragen bij familie, vrienden en collega’s die in de buurt wonen. Welke makelaar raden zij aan? De mensen om u heen kennen u het beste dus neem deze adviezen dan ook mee in uw besluit. 

Vrijblijvend gesprek 

Als het goed is, houdt u al een korter lijstje met makelaars over. Nu is het tijd om vrijblijvende afspraken te maken en de makelaars de kans te geven om zichzelf te presenteren. Bereid het gesprek voor met vragen zoals, welke kosten kan ik verwachten? Zijn er nog bijkomende kosten? Welke diensten levert de makelaar? Welke vraagprijs stelt de makelaar voor mijn woning en waarom? 

Volg uw gevoel

Dit is onze belangrijkste tip: volg uw gevoel bij het kiezen van een makelaar. U heeft uw vooronderzoek gedaan, advies van vrienden en familie ingewonnen en vrijblijvende gesprekken gevoerd. Een klik hebben met uw makelaar is ontzettend belangrijk. Laat u hierbij dus niet alleen leiden door het prijskaartje. Het is niet fijn als de voordeligste makelaar lastig te bereiken was om een gesprek mee in te plannen of onnauwkeurig overkomt, is dit dan wel de makelaar waarmee u in zee wilt gaan? 

Benieuwd naar onze dienstverlening? Wij lichten dit graag toe in een vrijblijvend gesprek. Waarschijnlijk bent u al bezig geweest met uw vooronderzoek! U kunt contact opnemen met ons kantoor. Telefoon: 0166 604 522 of e-mail: info@leunis.nl

Terug naar overzicht