Beoordelingen
9,0

Thuiswerkplek creëren en de waarde van uw huis vergroten

Extra kamer

Wanneer het mogelijk is kunt u een stuk van uw kamer afsplitsen om daar een functionele werkplek te creëren. Dit kunt u doen door het plaatsen van een zwevende wand die later gemakkelijk te demonteren is. U krijgt er geen extra vierkante meters bij, maar de ruimte wordt wel functioneler. Daarnaast kan het de aantrekkingskracht van uw huis vergroten voor potentiële kopers. Tijdens de coronacrisis gingen huishoudens namelijk vaker op zoek naar een woning met een extra kamer voor het thuiswerken. Er geldt: hoe groter de doelgroep, hoe meer interesse en hoe hoger de verkoopprijs uiteindelijk zal zijn. Daarnaast creëert u een goed balans tussen werk en privé.

Houd uw tuin aantrekkelijk

Een andere manier om extra vierkante meters te creëren is het bouwen van extra woonruimte bij uw huis. U mag vaak zonder bouwvergunning aanbouwen in uw achtertuin (voor de exacte vergunningsregels en voorwaarden, kunt u uw gemeente raadplegen). Een nadeel hiervan is wel dat u dan een stuk tuin verliest wat de aantrekkingskracht van uw huis kleiner maakt. Tijdens de coronacrisis gingen veel kopers op zoek naar een woning met een redelijke buitenruimte. Zorg er daarom wel voor dat uw tuin aantrekkelijk genoeg blijft. De extra vierkante meters die een aanbouw met zich mee brengt zal over het algemeen een meerwaarde betekenen voor de waarde van de woning, let wel op dat de totale tuinoppervlakte enigszins in balans blijft.

Bijkeuken of washok

Een washok, bijkeuken of cv-ruimte kunt u ook omtoveren tot thuiswerkplek. Daarbij is het wel belangrijk dat u ervoor zorgt dat er verwarming is of dat de ruimte goed te isoleren. Dit is prettig als u er zelf werkt.

Extra verdieping of dakkapel

Heeft u een bergzolder of 2e verdieping die u weinig gebruikt of lastig te bereiken is? Dan is dit misschien een juiste plaats om uw werkplek te realiseren. Wanneer de zolder te bereiken is middels een losse of vlizotrap is het misschien goed om te kijken naar mogelijkheden voor het plaatsen van een vaste trap. Ook het plaatsen van extra lichtinval (bijvoorbeeld een dakvenster of dakkapel) brengt extra werkcomfort met zich mee. Dit geeft eveneens extra verkoopwaarde van uw huis!

Benieuwd naar wat uw huis waard is?

Ontdek de waarde van uw huis in een vrijblijvende waardebepaling. In 2020 gingen 308 huishoudens u al voor.

Plan hier een gratis waardebepaling in of neem dan contact op met ons kantoor.

Bronnen: HDN / Joostdevree

Terug naar overzicht