Beoordelingen
9,0

Verhuizen of verbouwen?

Naar een andere omgeving?

Bent u toe aan een nieuwe omgeving waar u uw eigen plekje van kan maken? Het is een moeilijke tijd om aan een woning te komen, maar het zeker niet onmogelijk! Een verhuizing gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. Daarom hebben wij de voor- en nadelen van verhuizen op een rij gezet, zo bent u goed voorbereid op deze belangrijke beslissing. 

Het grootste voordeel van verhuizen ten opzichte van verbouwen is dat u bepaalde woonwensen kunt invullen, zoals een tuin op het zuiden, een groter huis of een garage aan de woning vast. Wanneer u voor verhuizen kiest dan kunt u een huis uitzoeken met een indeling die voor u perfect is. De hypotheekrente is nog steeds ontzettend laag. Met een nieuwe hypotheek kunt u dus mogelijk profiteren van een lage rente en mogelijk lagere maandlasten. 

Er zitten ook minder fijne kanten aan het verhuizen. Iedereen die wel eens is verhuisd, ervaart het als een heel proces. Van het regelen van een nieuwe hypotheek tot aan het inpakken van uw spullen. VBO-makelaars kunnen u van A tot Z ontzorgen in dit gehele proces. Ook wij helpen u daar graag bij. Neem meteen contact met ons op. Of lees onze tips in de blog: verhuischecklist: verkocht of gekocht?. Wanneer u een woning koopt waar u toch nog aan moet klussen, kan dit ervoor zorgen dat u wellicht een tijd dubbele lasten heeft als er ook nog een woning verkocht moet worden. Maar ook daar kunnen wij u tijdens de verkoop in begeleiden. 

Wel of niet verbouwen?

Het verbouwen van uw woning i.p.v. verhuizen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kan uw huis dankzij de verbouwing meer waard worden. Hiervan kunt u profiteren als u uw huis op een gegeven moment verkoopt. Zit uw lievelingsbakker of groenteboer bij u in de buurt? Dankzij een verbouwing hoeft u uw vertrouwde buurt niet te verlaten, maar u kunt wel uw woongeluk verhogen. Wanneer u ervoor kiest om uw huis te verduurzamen, is de kans groot dat uw huis meer waard wordt en uw energierekening zal op lange termijn dalen. Soms is het mogelijk om een subsidie of lening aan te vragen voor energiebesparende maatregelen. 

Het verbouwen van uw huis brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Zo is het niet altijd toegestaan om uw huis te verbouwen als u bijvoorbeeld het uiterlijk of de constructie van uw huis aanpast. Soms kunt u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Een verbouwing zorgt daarnaast vaak op korte termijn voor ongemak, zoals stof of geluidsoverlast. Misschien niet zo handig in deze tijd dat u veel thuis zit. Ook zorgt een verbouwing niet per definitie voor een waardeverhoging van uw huis. 

Wij hopen dat dankzij deze blog de voor- en nadelen van verhuizen of verbouwen duidelijk zijn geworden. Waar u ook voor kiest: wij adviseren u graag tijdens een vrijblijvende waardebepaling

Terug naar overzicht