Beoordelingen
8,9

Waarom in de zomer de beste tijd is om uw woning te verkopen

Omgeving staat in bloei

Uw tuin staat er in de zomer natuurlijk prachtig bij en ook de omgeving is op zijn mooist als alles vol in bloei staat. Het heeft ook voordelen wanneer u een appartement in verkoop zet. Woont u aan het water? Dan is de zomer het seizoen om potentiële kopers langs te laten komen. 

Woningpresentatie

Bij het maken van de foto’s van uw woning is het licht super belangrijk! Als het zonnetje schijnt, zorgt dit voor een fijne lichtinval in huis waardoor alle ruimtes mooi licht en fris op de foto’s komen te staan. Ook zal een buitenruimte, zoals een tuin of balkon, in de zomer beter naar voren komen door de zonnestralen en planten die in bloei staan. Zo krijgt u een prachtige woningpresentatie die uw woning van zijn beste kant laat zien. 

Meer bezichtigingen 

Een goede woningpresentatie zorgt ervoor dat potentiële kopers meteen een bezichtiging willen plannen. Daarnaast is het ook zo dat mensen in de zomer vaak zin in iets nieuws hebben. Misschien dus wel in een nieuw huis (met natuurlijk een heerlijke buitenruimte)! Uw woning verkopen in de zomer zorgt dus voor meer animo en meer bezichtigingen. 

Positieve indruk 

Een mooie woningpresentatie en een hoog animo is al een goede start, maar dan komt het toch echt aan op de bezichtigingen. Als er uit al die aanvragen geen koper komt dan is het zonde. Net als bij het maken van de foto’s, biedt de zomer het voordeel dat potentiële kopers de beste indruk van uw woning krijgen. Veel licht in huis, een tuin die in bloei staat of een balkon dat meteen gebruiksklaar is zijn echte pluspunten. Misschien komen de kijkers zelfs wel op de fiets naar de bezichtiging! 

Langer licht 

In de zomer is het langer licht en kunnen wij later op de dag meer bezichtigingen inplannen in overleg met u als verkoper. Het huis is zowel van binnen als van buiten nog goed te bezichtigen op een later tijdstip, in vergelijking met de winter. Dit geeft u als verkoper, maar zeker ook als geïnteresseerden meer flexibiliteit om te komen kijken. 

Niet iedereen is op vakantie

U denkt wellicht dat veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom bijvoorbeeld geen  tijd hebben om uw woning te komen bezichtigen. Niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat maar 20% van de mensen tegelijkertijd op vakantie is. De rest is gewoon thuis of aan het werk! Stellen zonder kinderen nemen bijvoorbeeld juist vaak vakantie in mei of september, net voor of na de zomervakantie. Wanneer dat juist de doelgroep is voor uw woning, is het dus juist slim om uw woning te koop te zetten in de zomer. Daarnaast hebben veel mensen in de vakantie juist meer tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woning en deze ook te bezichtigen. 

Verkoop wanneer het u uitkomt!

Natuurlijk zijn er betere en mindere momenten om een huis in de verkoop te zetten. Echter moet u uw huis verkopen, wanneer het bij u het best uitkomt. U moet voornamelijk de tijd hebben om dit te regelen en het moet natuurlijk ook in uw toekomstplan passen. Wij bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met u. U kunt altijd contact opnemen met ons kantoor dan plannen wij samen met u een afspraak in. 

 

Terug naar overzicht