Beoordelingen
9,0

Kluswoning gekocht? Zo kunt u‘m goed verzekeren

Doorgeven aan de verzekeraar 

Het is belangrijk om een kluswoning te verzekeren. Als u net een huis heeft gekocht en u moet nog verbouwen, dan woont u er (meestal) nog niet. Dit betekent dat uw huidige opstalverzekering geldig is op het adres waar u nu nog woont. U moet de nieuwe woning doorgeven aan uw verzekeraar of hier een nieuwe verzekering voor afsluiten. Beëindig de verzekering van uw huidige (oude) woning pas nadat het eigendom is overgedragen aan de nieuwe bewoner. 

Dekking tijdens verbouwing

Vaak gebeurt er veel tijdens een verbouwing en kan er onverhoopt schade ontstaan. Er komen veel mensen in uw huis, daardoor ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Misschien kunt u niet alles zelf doen, dan schakelt u derden in. Het kan zijn dat zij schade aan uw huis veroorzaken. Dan doen zij een beroep op hun aansprakelijkheidsverzekering. Voor u geldt dat de opstalverzekering alles dekt wat nagelvast zit aan de woning. Denk aan uw dak, de muren, de ingebouwde keuken en badkamer. 

Tijdens de coronacrisis verbouwden veel huizenbezitters hun huis. Voor een thuiswerkplek, voor waardevermeerdering of voor meer woongenot. Zet u een aanbouw aan de achterkant van uw huis of deelt u de bovenverdieping opnieuw in voor uw thuiswerkplek? Dan is de dekking van uw opstalverzekering vaak beperkt. Dit verschilt per verzekeraar. Check daarom altijd van tevoren bij uw verzekeraar of uw verbouwing onder de verzekering valt. Meestal is uw huis tijdens een verbouwing alleen verzekerd voor de volgende schades: 

- Blikseminslag 
- Storm   
- Brand
- Ontploffing 
- Luchtvaartuigen

Raakt u bijvoorbeeld tijdens het boren een waterleiding of slaat u er een draagmuur uit, dan draait u zelf op voor de schade. Uw opstalverzekering dekt dit niet. 

Wilt u toch goed verzekerd aan uw verbouwing starten? En gaat u dit zelf doen? Dan kunt u een zogenaamde CAR-verzekering afsluiten. CAR staat voor Construction Allrisk. Met deze verzekering bent u gedekt voor de meeste schades die niet onder uw opstalverzekering vallen. 

Na verbouwing

Wanneer u eenmaal verhuisd bent, is het verstandig om opnieuw naar uw opstalverzekering te kijken. Uw huis is na de verbouwing vaak meer waard geworden. Heeft u een nieuwe badkamer, keuken of aanbouw dan is uw woning bijna altijd meer waard. U kunt dan uw huidige verzekering behouden. Wel moet u dan vaak een herbouwwaardemeter invullen van de verzekeraar. Zodat u goed en volledig bent verzekerd. 

Benieuwd naar wat uw woning nu waard is? 

Plan nu snel vrijblijvend een waardebepaling bij ons in en kom erachter! 

 

Terug naar overzicht